Yogavereniging Terheijden

 
     

Mijn naam is Lian Kools,

Al jong had ik veel belangstelling voor alles wat met bewegen te maken had.
Via allerlei sporten ben ik in 1976 in aanraking gekomen met yoga. Ik nam les bij Mevr. Moust op de Ginnekenweg in Breda en was meteen "verkocht". Binnen 1 maand vroeg ik haar of ik vaker dan 1 maal per week mocht komen. Met als gevolg dat ik er elk vrij uur was. Haar belangstelling en betrokkenheid met anderen is tot op heden nog een voorbeeld. Helaas is ze 2 jaar later plots overleden.
Ik besloot verder te gaan bij een van haar leerlingen: Dhr. Hans Dolne. Ook daar heb ik heel veel geleerd en hij heeft me in contact gebracht met Iyengar-yoga. Een zeer lichamelijke vorm van yoga.
Via Hans Dolne werd ik verder opgeleid door Victor van Kooten, een leraar die nu over heel de wereld work-shops geeft. Inmiddels hebben we de Iyengar stijl een beetje verlaten en is een eigen stijl ontwikkeld. Zeker de laatste tijd zeer beinvloed door mijn andere werk: als acupuncturiste, waarin ik opgeleid ben om ook met chakra's te werken. Behalve de acupunctuur en de yoga filosofie ben ik op dit moment ook bezig met het gedachtegoed van Eckhart Tolle.
Hoe een groep de afzonderlijke leerlingen kan ondersteunen vind ik na al die jaren nog het meest verbazingwekkend! Iedere dag weer mag ik me weer verwonderen over de veerkracht, de leergierigheid en het enthousiasme van de leerlingen. Het is een groot genoegen om door te geven wat ik heb geleerd en nog steeds leer.
Tot ziens op de les!

Hartelijke groeten,
Lian Kools (website: http://www.xingfubreda.nl/)

 


test (https://form.jotform.com/232974998811373)